Project Description

august 26, 2019

Categories: 1000 de lucruriDigital

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Astăzi o să discutăm despre Amazon, un soi de Dragonul Roșu online, unde milioane de oameni cumpără produse (din China de obicei), le brănduiesc sau le vând chiar vrac în alte țări. Moda a ajuns și în România. Sunt mii de români care în ultimii ani au plătit bani grei să cumpere de la distanță o bucațică din visul american.

Au plătit bani pe cursuri care să îi învețe “secretele” creării de produse în China și vândute în America prin intermediul celui mai mare magazin on-line de-acolo: Amazon.

Amazon e ca un E-mag de la noi, dar de 1000 de ori mai mare.

Poate ca nu e atât de în vogă în Europa, dar Amazonul va acapara tot ce înseamnă cumpărătură digitală de produse – de orice. 

Imaginează-ți următoarele: 

Prețuri mai bune decât la orice hypermarket din România

Livrare la 24 de ore și chiar în aceeași zi

  • Vei găsi tot ce ai nevoie și orice marcă vrei

Sună bine, dar fața cealaltă a monedei este unsă cu cremă de papuci maro.

  • O competiție imensă între produsele platformei (proprii) și produsele producătorilor
  • Joburi plătite de toată jena și cu politici de HR foarte ciudate… în rău

Așadar, foarte mulți români au investit enorm în astfel de magazine pe Amazon.

Problema? Nicio problemă, doar că Amazonul are definită strategia de business să FURE tot ce se vinde bine. Amazonul are acces în timp real la cel mai precis studiu de piață și nu are NICIUN FEL de rușine să închidă magazine ale comercianților, să le replice produsele și să le vândă sub brandul lor propriu.

Amazon NU VREA ca tu să fii de success cu ideea ta când poate foarte bine să îți copieze successul și să te închidă mâine. 

Dacă ai prieteni cu astfel de afaceri, spune-le să se pregătească de asta. În secta lor, amazonienii cred că sunt invincibili odată ce sunt “acolo” în top. Deși toți cei din top pe bune, știu că presiunea e atât de mare încât aproape că nu mai rentează.

Iar dacă Amazon, ca platformă cea rea nu e suficientă, mai sunt și TOȚI ceilalți amazonieni din Lume care abia așteaptă să ai succes ca să poată, din nou,  să îți fure ideea.

O să vedem. În curând. Eu zic că Amazon va cumpăra E-mag sau și mai bine, pur și simplu va intra de la o zi la alta pe piață și va suge tot ce e-commerce în România. Mă rog, aproape tot ce contează.

În povestea asta, să nu uitați, Amazonul nu e Făt-Frumos, ci Balaurul cel rău.