Project Description

august 27, 2019

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Una dintre problemele cele mai importante ale viitorului imediat al omenirii este analfabetismul tehnologic.

Sigur, astăzi discutăm despre analfabeți funcțional, dar cine este pregătit cu adevărat pentru viitorul în care o mare parte din populație nu va ști să facă lucruri importante în viața lor fără tehnologie?

De exemplu, tatăl meu încă are Windows 7, din simplul motiv că “l-a învățat” și nu vrea să treacă la Windows 10. Și tot tatăl meu are iPhone, dar dacă i-aș da mâine un Pixel 3 cu Android, și-ar prinde urechile. Socrul meu și-a uitat ieri emailul de la Facebook și, deci, cred că își va face cel de-al treilea cont.

Totuși, puțini știm să operăm acțiuni simple pe platforma unei bănci on-line. Puțini știm să folosim aplicații mobile ca să plătim facturi. Puțini știm să fim ordonați cu parolele pe care le folosim. Așa-i că ai aceeași parolă la toate conturile tale digitale?

Am dat exemplul unor persoane, dar cel mai grav nu e asta. Și tatăl meu și socrul meu mă vor suna când vor întâmpina probleme. Între un grătar și o țuică, mereu voi curăța un laptop sau voi învăța, pas cu pas, cum se face ceva pe calculator. E plăcerea mea. 

Așadar, un tip de analfabetizare tehnologică va fi cea a generațiilor mai vârstnice. Putem ajuta cât putem și, mai ales, trebuie să ajutăm cu răbdare dacă îi dorim pe bunicii noștri în viața noastră tehnologică, ba chiar aș putea să spun în viață noastră. Acum 30 de ani o sunam pe mama din tabăra de pe telefonul cu fisă. Astăzi, bunica poate să își vadă nepotul prin Facetime.

Al doilea tip de analfabetizare este, culmea, a celor tineri. Cei care știu să „umble” pe mobil, pe tabletă și pe orice dispozitiv, dar care nu știu să aleagă informațiile corecte pe care le întâlnesc în mediul digital. Care nu știu să comunice empatic cu persoanele din jurul lor. Tot ei sunt un pic mai leneși pentru că nu fac efortul de învăța tehnologia pragmatică care să îi ajute în viața reală profesională. Încă joburile noastre au nevoie de scris corect în limba română, comunicat inteligibil sau folosit programe operaționale – un Excel, un Word sau chiar un Photoshop sau Canvas. 

Problema cea mai mare însă este analfabetismul tehnologic al instituțiilor de stat și al companiilor. Asta ne va omorî nervii dacă nu o rezolvăm: faptul că peste 95% din entitățile publice și majoritatea celor juridice au rămas în evul mediu digital.

Să fiu corect, schimbările și evoluția tehnologică se întâmplă atât de rapid încât nu poți să ai pretenții ca firmele sau instituțiile să fie racordate la ultimele tehnologii. Dar încă stăm la coadă pentru a plăti taxe, încă e prea mic numărul celor care știu să comunice în social media, încă avem firme care nu au un site de mobile responsive.

Viitorul va fi al persoanelor care vor sări pe orice experiență nouă tehnologică pentru că e interesant și nu pentru că trebuie. Viitorul va fi al companiilor care vor înțelege că dacă nu țin pasul cu consumatorii săi, vor muri și vor da faliment. Punct.