Project Description

septembrie 7, 2019

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Toată copilăria mea am fost certat pentru fiecare greșeală pe care am făcut-o: scris urât, greșit tema, pătat pantalonii cu gem. Certat, și nu bătut. Alții, cu siguranță, au fost căpăciți.

Într-o societate cu multe tipare e ușor să greșești. Orice faci diferit poate deveni o greșeală care te face neconform. Un ratat. Și omul cu cel mai gros obraz capitulează și chiar crede că este un ratat, dacă suficient de mulți oameni îi spun de suficient de multe ori că e ratat, un fiu sau fiică născută aiurea, în zodia Eșecului.

E OK să desenezi fără să ieși din cadrane.

E OK să spargi o cană sau să nu reciți cu exactitate o poezie cu câini șchiopi.

Azi îți voi povesti despre acele eșecuri de care trebuie să ai parte și pe care, de foarte puține ori poți să înveți să le eviți de la cei care deja le-au bifat. 

Vorbim despre greșelile care nu există în manuale. Despre acele lucruri pe care le vei face și pentru care există șanse egale, de 50-50, să iasă sau să nu iasă. 

În viața personală înseamnă să ai parte de eșecul relațiilor, să fii un neascultător, apoi să devii tu însuți un părinte prost, și apoi un bunic mai bun. 

În viața profesională înseamnă să dai cu piciorul la șanse, să renunți prea ușor și să riști prea mult dintr-o dată.

În ambele cazurilor, există o singură regulă – să înveți din greșeli, să evoluezi și să faci sau să privești viitoarele eșecuri dintr-o altă perspectivă, diferită. 

Toți cei care te judecă, să te pupe în spate! – adică, nu îi băga în seamă. Nu ai voie însă să faci aceleași greșeli, să le repeți, pentru că aceea e adevărata nebunie și prostie, cum deja toți știm din meme-urile de pe social media. 

Nu îți mai spun povestea lui Edison care a găsit 1000 de modalități de a NU face becuri.

Nu îți mai spun că nu există succesuri peste noapte, decât zeci de eșecuri și, în final, un Success Răsunător. 

Îți spun doar că eșecul asumat corect e cea mai mare binecuvântare pe care o poți chiar provoca uneori. E mai eficient, uneori, să forțezi un eșec ca să știi cu siguranță că e o ușă închisă tocmai pentru a te putea concentra pe direcții noi, mai potrivite.

În cultura românească a bârfitului și a bucuratului de necazul vecinului, viitorul este al celor care vor lăsa Eșecul să fie parte din evoluția lor, atât personală, cât mai ales profesională.