Project Description

ianuarie 13, 2020

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Conștentizează-ți succesul

Unul dintre lucrurile pe care le-aș preda studenților de la facultățile de business sau oricare ar fi facultatea care „cică” pregătește următoarele generații de antrepreneori este un curs despre „Conștientizarea corectă a succesului”.

Mi se pare fascinant, uitându-mă și la mine, mai ales la experiențele mele din trecut, uitându-mă și la actualii mei colaboratori și colegi. Cumva parcă nu ne știm bucura de lucrurile care sunt fenomenale. Lucruri simple de urmărit din viața de antreprenor.

Sau, pe de altă parte, nu știm să recunoaștem absența succesului și, deci, asumarea eșecului. Am cunoscut foarte mulți oameni care nu știu sau nu vor să recunoască eșecul pe care și l-au provocat.

Pe cuvânt, dacă nu te știi bucura de noul tău client sau de primii bănuți încasați… lasă-mă în pace. Am un coleg care are 3 angajați noi super faini și e bosumflat că e greu în România cu salariile. Nu mai înțeleg nimic! Păi dacă nu vrei „povara” salariilor, nu angaja.
„Păi trebuie să angajez, că nu fac față clienților!” îmi spune el.
Îi răspund: „Deci afacerea merge bine!”.
„Da!” zice el și încearcă să continue cu „daaar…”.
Stop! Calmați-vă! Nimeni nu spune că viața de antreprenor e floare la ureche sau plină de „uau” și „super”. Nu e!
Stai un pic și respiră și fii recunoscător că ai de lucru, că ai găsit 2 sau 3 oameni buni, care sunt „normali” la cap și vin la serviciu și își fac treaba și te ajută.
Mai cunosc o colegă care și-a lansat conceptul acum 3 luni și încă din prima săptămână a primit primul contract. De 1.000 de lei. Traducătoare.
Îmi spune: „Dar nu e suficient, am nevoie de mai mult, targetul meu e de 5.000 de lei pe lună, ce mă fac?… Cum fac rost de restul?”
Pe bune? Nu te bucuri că din prima ai făcut rost de primul client? Culmea e că a venit și al doilea contract de la un client nou, de 1.300 de lei. Apoi al treilea, tot de 1.000 de lei. Nu sunt constante contractele pentru serviciile ei, dar asta nu înseamnă că nu pot deveni.

Tot era nemulțumită oarecum.

Era pe o traiectorie mega bună, de creștere, într-un context de lansare, de companie nouă, fără reputație pe piață, fără recomandări de la alți clienți, fără marketing investit.

Bucură-te de succese! Clar că trebuies îmbunătățite. Cu siguranță, cu o „floare” nu faci primăvară, dar e incredibil de important să te bucuri, să mulțumești șansei și să conștientizezi că ai obținut un plus peste zero, adică ai un „plus 1”. Și mai clar, faptul că nu ai rămas la Zero sau că ești cu 1 punct mai în față decât ieri. Băi, ce tare e asta! Să fii mai bine cu 1 sau 1% sau 1 client mai mult decât „ieri” sau „alaltăieri”. Deci, apreciază „plus 1-le” ăsta.

Bineînțeles că ne prinde viața antreprenorială într-un vârtej amețitor, care aproape că nu te mai lasă să observi. De aceea e important să te înveți, încă de la început, să observi micile succese și să fii recunoscător „pe bune” pentru ce primești în plus.

Aplaudă-te când plătești chiria la sediu. E mega realizare!
Zâmbește când te felicită clientul tău pentru munca predată!
Fă, măi, un chef când angajezi orice nou angajat. E super sărbătoare!