Project Description

septembrie 1, 2019

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Suntem, poate, printre primele generații care se trezesc cu adevărat. Care nu vor aștepta până la 60 de ani să își recunoască defectele, durerile, frustrările. Din păcate, prima mea vizită la un psiholog a fost la 30 de ani. Sigur că trebuia să mă duc și mai devreme.

Nu vorbim de oameni cu traume severe, ci de cei care par normali și în cel mai rău caz au primit o palmă de la un părinte în clasa a 2-a pentru că au ascuns nota 8 de la biologie.

Bătaia mea a fost cearta, ceea ce nu înseamnă că nu m-a afectat psihologic. 

Aproape că aș putea zice că nu m-a afectat deloc, dar m-aș minți.

Cunoașterea de sine, puterea de a te uita în oglinda sufletului tău și de a recunoaște că ai de lucrat cu tine, mi se pare super puterea secolului nostru. E puterea care ne ajută să facem ce ne place, ce vrem și să avem o viață care ni se potrivește și nu dictată de părinți sau de societate.

Înseamnă responsabilitate și relevanță.

Să simți că trăieșți bine, că ai o singură viață și că asta nu înseamnă să îți bei mințile, ci să ai grijă de tine, de corpul și sufletul tău.

Înseamnă să nu sărim în căruța cu depresie doar pentru că nu avem bani sau pentru că ne-a părăsit iubita sau iubitul.

Înseamnă să găsim un ritm de viață care să ne facă să ne „mișcăm” sufletele astfel încât ele să nu pută a naftalină.

Cunoașterea de sine este, mai cu seamă, puterea de a-ți spune ție adevărul. Să nu te minți prea mult și să faci majoritatea lucrurilor respectându-ți instinctul, învățând să te adaptezi rapid la ceea ce înveți.

Asta cu „instinctul” mi se pare extrem de importantă. Dacă e să existe o singură unealtă, busolă sau îndrumare a destinului, ea vine sub formă de instinct. Atunci când experiența ta și înțelegerea de sine te „fac” într-o milisecundă, să știi că trebuie să acționezi altfel. 

Cunoașterea de sine e și puterea de a-ți ignora instinctul, atunci când în locul sinelui intervine orgoliul, aroganța ta.

Îți dai seama cum sună asta? Să te iubești, să devii cel mai bun prieten al tău, să nu îți mai spui cuvinte de ocară, să te recompensezi și să îți dai cadouri pe merit, să îți placă de tine.

Viitorul este al celor care fac pace cu ei înșiși, se îmbrățișează și decid să meargă înainte, mai bine si mai mult decât ieri.