Project Description

ianuarie 9, 2020

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Dacă vrei să evoluezi, fă asta de azi!

Aceasta este prima emisiune din 2020 și aș vrea să încep nu prin a-ți ura Succes, Fericire sau Sănătate, ci să te rog să îți schimbi un pic atitudinea față de ce ai nevoie să faci ca să evoluezi mai mult începând de azi, de acum. Nu pentru că e un nou an, ci pentru că așa decizi tu.

E bun Revelionul, deși este doar „încă o altă zi… sau noapte”. E bun ca să înțelegi că ai atins un prag, un milestone care te face să apeși butonul de „pauză” și să te gândești ce vrei pe mai departe, în viața ta.

Modul nou de gândire pe care ți-l voi propune e al naibii de pragmatic și te va face să îți miști fizicul și mentalul înainte, atât pentru afacerea ta sau viitoarea ta companie, cât și pentru orice lucru important din viața ta personală.

Strategia se numește „Fă lucrurile prost, decât să nu le faci deloc!”. E un concept vechi cât internetul sau cât lumea. Așadar, nu îmi aparține,dar sunt cu totul de acord cu el.

Ideea e următoarea:
cu toții știm în mare lucrurile pe care trebuie să le facem. Nu există persoană lucidă care să nu își cunoască zonele de interes în care e nevoie să depună mai mult efort.
Fie că e vorba de dietă, educare de adult continuă, țigări sau, schimbând macazul, să faci mai mult profit, să îți crești afacerea, știi exact ce ai de făcut.

Problema ta cea mai mare, și a mea, și a altora este că te uiți prea atent la Destinația Finală.
Eu vreau să ajung la 85 de kilograme, să citesc 10 pagini pe zi din sumedenia de cărți pe care mi le-am cumpărat, să vând 100 de ghiduri video pe lună, să am 3.000 de unici pe site și 12.000 de abonați la newsletter-ul meu.

Și tu știi unde vrei să ajungi! Și aici intervine blocajul. Destinația ta, target-urile tale sunt foarte bune, dar nu sunt undeva pe vreun raft în fața ta în așa fel încât să te întinzi, să pui mâna pe ele și să ți le însușești. Iar asta te omoară psihic, te face să procrastinezi.

La fel se întâmplă dacă ești perfecționist(ă). Vrei ca lucrurile să iasă foarte bine. Problema e că ai nevoie de foarte mult timp să scrii un blog post bun, de 1500 de cuvinte. Ai nevoie de 6 luni și de 3 antrenamente pe săptămână ca să ajungi la 85 de kilograme, și să și ții dietă.

Știm unde trebuie să ajungem și asta ne omoară tot avântul pentru că, SURPRIZĂ, e al dracului de greu să ne îndeplinim visurile, chiar dacă sunt realizabile, chiar dacă știm exact ce să facem pentru a le duce la îndeplinire. Și atunci, ce se întâmplă? Nu facem. Procrastinăm. Nu evoluăm și vom aștepta mereu Revelionul următor, ca să ne încurajăm.

Fii atent! Fă lucrurile prost, decât să nu le faci deloc.
Vrei să ai 85 de kilograme. Fă de mâine 5 flotări dimineața, chiar dacă ar fi PERFECT să faci 2 ore de sală. Fă 5 flotări! Și e mai bine decât să nu faci nimic pentru că te sperie cele 2 ore de sală.
Ai de scris conținut pentru site-ul tău. Ideal ar fi să scrii în fiecare zi măcar o postare interesantă de 500 de cuvinte. Nu o vei face? Scrie un Facebook post de 50 de cuvinte. Va fi mult mai bine decât nimic. Crede-mă!
Trebuie să începi să vinzi pentru afacerea ta. Într-o lume ideală ar trebuie să dai 50 de telefoane în fiecare zi. Începe cu 3 emailuri pe zi.

Dacă te regăsești printre cei care ȘTIU ce au de făcut, dar nu fac imediat ce trebuie, îți urez ca de mâine să faci oricât, chiar dacă prost, decât să continui să nu faci nimic!