Project Description

septembrie 5, 2019

Subscribe

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Într-o altă emisiune discutam despre angajații fără birou, care lucrează de acasă sau de oriunde altundeva decât din sediul firmei. Ei bine, azi vom vorbi despre firmele care nu au angajați, dar care lucrează cu zeci de oameni.

În noua lume, de mâine sau de poimâine, se pare că ne vom lovi de un nou tip de colaborare – cea cu contractorii. În anii trecuți, a-ți face PFA și să facturezi firma la care lucrai era o metodă bună de a plăți mai puține taxe la stat.

În prezent, această metodă se extinde și mai mult pe principiul muncii „la proiect”. Ca patron de firmă, poate că mă angajez pe mine și atât. În publicitate, de exemplu, pot să fac un proiect întreg prin contractori, plățiți fie la oră, fie la livrare. Și încă ceva, pot să îmi aleg contractorii de oriunde vreau, din orice țară sau județ.

Namingul îl fac cu un copywriter din Suceava.

Logo-ul – cu un polonez din Sopot.

Website-ul – cu un programator din Macedonia.

Textele de la site – cu un freelancer din Timișoara.

Pe toți îi plătesc „la succes”, cum are veni.

TOȚI sunt mulțumiți.

Și contractorii.

Și clienții.

Și eu.

Dar nu se poate să externalizezi în orice domeniu.

Mai mult, e foarte greu doar să intermediezi. Să fii un mic bișnițar de servicii. Trebuie să știi să coordonezi, să conduci proiectul și să menții calitatea acolo unde trebuie.

În perioada asta, avem clar probleme cu angajații. Contractorii pot să fie o soluție bună dacă reușeșți să îi găseșți pe cei care sunt punctuali, onorabili și care să știe meserie.

Săptămâna trecută încercam să angajez o freelanceriță din Cluj-Napoca pe poziție de full-time. Mi-a spus că „Nici pomeneală!”

Contractorilor sau freelancerilor le place să fie liberi. Ei sunt cei care își doresc să fie nomazi digitali, dar sunt și cei care vor să stea acasă cu copiii, să nu îi ducă la grădiniță.

Vă dați seama că sunt joburi pe care nu vreau să le „externalizez”, dar, în general, se pare că acesta va fi trendul: eficientizare maximă și angajări – doar când trebuie.

Ce pot externaliza?

Contabilitate, marketing, pază. Perfect.

E nevoie de multă disciplină, fiind pe partea de contractor, să nu pierzi contactul cu realitatea, în special cea fiscală. Să ai disciplină în a-ți pune bani deoparte pentru zile negre, pentru pensie, pentru cheltuieli medicale neprevăzute. Să îți plăteșți tu CAS-ul și toate dările. Nu e simplu. Satisfacția e însă maximă.

Suntem flămânzi după libertate funcțională. După mirajul de a face ce vrem și când vrem.

Viitorul este al celor care înțeleg că și acest mod de a lucra cu oameni este o oportunitate ce trebuie adaptată la contextul fiecăruia.