Project Description

august 24, 2019

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Se discută foarte mult despre felul în care tehnologia ne va schimba viața. Softuri, implanturi, tehnologii, aparate, toate au apărut deja în viața noastră, însă nu știu cum și dacă vom evolua având parte de ele. Dacă vom fi mai buni, dacă vom fi mai fericiți. Și dacă tot  am adus vorba despre fericire, să discutăm și despre nomazii digitali, o specie de oameni ce va deveni tot mai consistentă.

Sunt cei care vor dori să se despartă de noțiuni învechite precum cetățenia, locul de muncă, de ideea de pensie sau rată la bancă, de povara asigurărilor sociale. Ei vor alege calea emigrării digitale, o cale ce pare iluzorie, dar realizabilă chiar și acum, dacă ești foarte talentat în programare sau dacă meseria pe care o ai îți permite să deschizi un laptop timp de trei ore pe zi și să muncești pe o plajă din Maldive sau într-un iglu în Groenlanda. Totul pentru că viața trebuie trăită prin experiențe diverse. Iar călătoritul e cea mai interesantă experiență umană disponibilă pe Terra.

Ca și în cazul partenerilor de viață robotici, ca să devii nomad digital trebuie să-ți asumi câteva lucruri: de exemplu, dacă mai vrei să te căsătorești în sensul demodat de acum sau dacă vrei să faci copii. Fiindcă dacă asta vrei, trebuie să găsești un partener de viață care să împărtășească cu tine acest stil de viață. 

În plus, poți să vrei tu mult și bine să devii nomad digital, însă trebuie să-ți și permiți din punct de vedere profesional acest lucru, adică să devii atât de bun în meseria ta încât angajatorul tău să îți accepte fițele tale asociale. Ca să devii bun profesionist, este nevoie însă tot de o educație serioasă și de multă adaptare. Faptul că ești nomad digital începând de azi nu înseamnă că nu va trebui să te bați pentru supraviețuire, la fel ca noi ceilalți, “învechiții”. Și asta este lucrul la care vreau să te gandești: dacă nu cumva dorindu-ne tot felul de lucruri de genul ăsta, nu cumva aspirăm la libertăți iluzorii care ne despart tot mai mult de motivul pentru care noi am fost creați pe acest Pământ: să procreăm, să ducem mai departe specia.

Mda, poate și asta cu specia e o chestie demodată, știu eu? Gândiți-vă voi la asta…