ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:
Noi toți suntem, în afară de apă, o emoție totală. Biochimic, dacă nu ne suportăm între noi, nu o să iasă nimic în seara asta, „iubito”. Emoția este motorul care i-a făcut pe soldații din „300” să țină piept „celorlalți” 5000 de băieți răi.
Emoția a făcut ca milioane de englezi să voteze pentru Brexit dezintegrând într-o clipită un concept minunat de Europa unită.
Și emoția iubirii a făcut-o și pe Valentina Pelinel să se îndrăgostească de Cristi Borcea, deși știa că are 19 căsătorii la activ și încă o nevastă activă.
Toți suntem consumatori de emoție.
Mercedes îți crează emoția superiorității de castă.
Sunt foarte mult comercianți care te mint cu tehnici de marketing abile și îți vorbesc despre economia locală. Adeseori, inadaptații comercianți locali nu au cum să livreze un produs de masă mai bine ca brandurile globale. Cumpăra tu acum o mobilă urâtă de la Casa Tâmplarului și spune-mi că îți place mai mult decât ceea ce produce o firmă suedeză, de exemplu.
Apelul la produse locale este un „șmecherie” de marketing interesant, dar un șiretlic simplu care ascunde absența unei promisiuni unice de vânzare, reale. De ce eu și nu celălalt?
Revenim la aceeași idee pe care v-am spus-o și în alte emisiuni despre nevoia oamenilor de a fi mințiți, de a fi pacăliți, de a fi fermecați și emoționați fiindcă tu cumperi mai repede cartofii pe eticheta cărora șade tricolorul nostru drag, însă nu știi câte chimicale o fi pus țăranul din fața ta ca să-i crească.
Și cel mai recent exemplu pe care o să vi-l dau de nesimțire de marketing este că în București, Iași, Cluj-Napoca restaurantele au început să promoveze în meniu duma cu „folosim produse locale atent selecționate”. Ca să îți dovedești contrariul, ia fă o mică excursie luni dimineața până la primul hypermarket ca să vezi cât de frumos selecționează proprietarii de restaurante roșiile, castraveții și carnea de pui din rafturile „locale” ale marelui retailer german.
Fii mereu atent la ce vise ți se bagă sub nas!
Iar dacă puiul e „bio”, îl vei hăpăi cu sentimentul acut nu numai că ai mâncat ceva sănătos, dar parcă te-ai și detoxifiat între timp.