ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:
Oare e bine să asculți ce zice Publicul?
Meme-urile – Noua Revistă Urzica
Acea Inteligență Artificială care va conta
M Majoritatea angajaților și colegilor tăi vor avea serviciu, dar… nu vor mai merge la serviciu. În contextul bunui simț și al făcutului de treabă în mod responsabil, toată lumea are de câștigat.
Primul argument este pe partea de Timp. Punct pentru Angajat.
Drumurile și orașele devin din ce în ce mai aglomerate iar în marile metropole îți ia cel puțin 30 de minute să ajungi efectiv la birou. Dus… Adică o oră pe zi. Timp în care nu ești plătit. E un timp mort, care provoacă frustrare.
Frustrarea duce la lipsă de productivitate majoră.
Angajații frustrați otrăvesc firma.
F irma otrăvită enervează clienții.
Patronul pierde.
De aici totul se duce pe râpă.
Hai să îi mai dăm un punct Angajatului.
Să lucrezi de unde vrei și să îți faci treaba în propriul Univers plin de pernuțe colorate, pisici calmante și pijama opțională… sună extrem de plăcut. E atât de plăcut că îți va fi foarte greu să nu cazi pradă procrastinării.
Adică lâncezire voluntară cu scop de frecare de mentă proaspătă.
Doi zero pentru angajat.
Fac pauză ca să îți aduc aminte că lucratul „remote”, de la distanță, nu înseamnă musai lucrat de-acasă. Poate însemna că lucrezi de la un birou în alt oraș, în cafenele cu internet bun sau un „co-working space”.
Aparent, în partea Patronului lucrurile sună rău pe partea de productivitate, dar pozitiv pe partea financiară.
Mai puțin spațiu de închiriat pentru birouri, acces la o ofertă mai largă de recrutare pentru că nu mai ești limitat la orașul unde ai sediul și, bineînțeles, angajați mai mulțumiți, care rămân mai mult în companie.
Scorul e 2-3.
Patronul ia conducerea, dar să nu te aștepți că îi pasă de scor sau că e fericit.
Va fi foarte greu să convingi vreun patron român să accepte total ideea de angajare „remote”.
Da, angajații o pot lălăi la greu! Să nu își facă treaba. În contextul de azi, se pare că șeful sau șefa ta trebuie să te vadă în fața unui calculator sau fizic în firmă, ca să fie siguri că îți faci treaba.
De parcă nu există angajați care se fac că lucrează… nimic.
Aveam un coleg la un moment dat care a reușit performanța să nu facă nimic concret 6 luni de zile.
Știți ce s-a întâmplat?
A fost promovat.
Mai ales în lumea corporatistă este extrem de ușor să faci act de prezență și să fii apreciat.
Viitorul este al antreprenorilor care stabilesc clar ce e de făcut și până când. E mult mai simplu și mai relaxant să nu te intereseze în ce moment al zilei sau locul unde se întâmplă, atâta timp cât treaba se face cu viteza și calitatea pe care o vrei. Și așa, dragă patronule, ai suficiente pe cap. Îți promit, că ai bubu la cap dacă ASTA crezi că e secretul succesului în afaceri.
Fă lucruri mai importante pentru afacerea ta decât să îți păzești colegii cu bota.
Viitorul este al angajaților care își fac treaba bine, respectă „deadline”- urile și îi fac pe clienții firmei fericiți. Dacă vrei să mergem înspre perfect, Super-Angajații învață în fiecare zi ceva nou, chiar dacă nu trebuie și mai ales pentru că nu trebuie.
Întotdeauna vor exista meserii și locuri de muncă unde va trebui să fii prezent, dar să ne pregătim că și la acest capitol lucrurile vor merge în direcția asta: munca fără birou.