Project Description

februarie 27, 2020

Dă share la acest video

ÎȚI RECOMAND SĂ VEZI ȘI:

Vânzările sunt sângele companiei

Ai auzit vreodată de expresia “să muncești până transpiri sânge”? Ei bine, vânzările nu sunt atât de grele. Stai! Nu am spus că sunt ușoare. Sunt, însă, al naibii de complicate și de frumoase.

În fiecare zi mă minunez și mă întreb de ce sunt atât de puțini vânzători buni pe piață. Este cazul tuturor industriilor și nu a vreunuia în particular. Trebuie să recunosc însă că am întâlnit recent doi vânzători foarte buni. După câțiva ani, perioadă în care am crezut că au dispărut, am onoarea să mă întâlnesc cu oameni pasionați de această meserie. Crede-mă că am fost atent – nu au trecut pe lângă mine în tot acest timp, fără să-i fi văzut. Dar aceste persoane sunt rare.

Ca în orice alt domeniu, un om bun de vânzări investește mai multă pasiune decât ceilalți. Vânzătorii buni nu se împiedică de complexitatea procesului de vânzare și nici nu văd obstacolele de zi cu zi. Nu le pasă de criza financiară, neajunsuri, lipsa de bani a companiei pentru care vând. Ei își văd meseria mult mai simplu: ”Trebuie să fac vânzarea. Voi face vânzarea. E doar o chestiune de timp.”

Așa gândește un vânzător care își înțelege menirea. Un om bun de vânzări își cunoaște foarte bine produsul, crede în el și îi va convinge pe toți cei care au nevoie de produs să îl cumpere.

Toate celelalte elemente cum ar fi: spontaneitatea, umorul, personalitatea sunt doar ingrediente de „desăvârșire”. Această persoană este îndrăgostită de targeturi pentru că este conștientă de faptul că ele reprezintă, în același timp, și succesul, și provocarea. De foarte multe ori, oamenii de vânzări văd în aceste bareme adevărate provocări.

Dacă sunt câteva elemente cu care compania poate să îi ajute pe oamenii săi de vânzări, atunci cred că cele mai importante sunt așa.

  1. Să facă produsul sau serviciul bun constant, nu doar la lansare.
  2. Să aibă o strategie coerentă de business astfel încât vânzările aduse să nu se risipească pe investiții tâmpite.
  3. Să existe, în cadrul companiei, luciditatea de a investi în marketing – cea mai ușoară vânzare este atunci când viitorul client știe deja de produsul companiei.
  4. Să existe clar tatuată pe sufletul companiei regula de a respecta mereu promisiunile făcute clienților.

Orice antreprenor, mai mult, orice om de marketing va fi de acord că vânzările sunt cele mai importante pentru companie. Ele fac ”rotițele” companiei să se învârtă, respectiv mențin în viață afacerea.

Patronii și conducerea companiei nu trebuie să uite însă faptul că acest element vital supraviețuirii trebuie să se mențină proaspăt și să fie antrenat în tot organismul.

Cu alte cuvinte, sângele trebuie să fie oxigenat și pompat de o inimă puternică. Marketingul este aerul curat pe care afacerea îl inspiră, iar brandingul – inima care face sângele să își îndeplinească menirea.

Afacerea ta este un organism viu și, deci, funcționează pe aceleași principii.

Dă share și prietenilor tăi!