„Vai domnu’ Isărescu, dar cum să nu vă ajut?” – așa îi spuneam în Vis domnului Guvernator. De când îmi doresc să fac designul unei bancnote! Pot să aleg și personajul care să reprezinte bancnota? Perfect.

Cea mai mare problemă nu am avut-o cu soluția grafică propriu-zisă, ci cu personajul. Pe cine să pun pe bancnota de 100 de lei. Pe bune, că am avut o problemă. Am pornit din start, fiind visul meu, să nu ma concetrez pe nici o personalitate istorică, ci să aleg un personaj care are legătură cu istoria recentă a României. De ce nu?

Eu am ales-o pe Nadia pentru „sutică” pentru că această bancnotă are cel mai puternic brand dintre toate celelalte bancnote. Cea de 500 de lei e rară și o urăști pentru asta. Cea de 200 de lei este greu de schimbat, și parcă e cea mai urâțică, iar cea de 50 de lei e ca și pâinea multă cu supă – îți umfli portofelul dar tot sărăcuț ești. Cu bancnotele de 100 de lei te simți bine, sunt sincere și îndestulătoare.

 

Ca și design, am mers într-o direcție mai de euro, cu mai mult alb. Am ținut neaparat să își zbiere valoarea și de aceea am pus cifra 100 cât casa. Lasă să se vadă cât valorează. În rest, m-am distrat cu elementele imaginare de securitate, fire de siguranță și tot felul de chichițe.

Fiți creativi, în fiecare zi!

Foto: http://www.ancada.com și http://www.ronduldesibiu.ro