Stai puțin! Cum adică nu există? Lasă dom’le că facem. Mă ajuți și tu și colegu’ și toată lumea. Câte semnături avem nevoie să înființăm un astfel de minister?

Una dintre primele legi pe care le voi promulga va fi cea privind paritatea promovării Conceptelor Străine și a celor Românești. Adică, dacă îți promovezi afacerea folosind ideea importată de la americani cu Valantine’s Day, vei fii obligat prin Lege să investești aceeași bani pentru promovarea în egală măsură a Dragobetelui – folosind aceleași tipuri de instrumente, aceleași vehicule media si aceleași volume. Nu, nu vei avea voie să le mixezi. Ce facem aici? Încercăm să înșelăm sistemul?

Această lege se va aplica la toate Sărbătorile Importate – de exemplu Halloween cu Noaptea Strigoilor.

Să nu mă înțelegi greșit, nu am nimic cu Valantine’s Day. Fiecare e liber să sărbătorească ce vrea, cum vrea și de câte ori vrea. Ca și responsabil pentru brandingul de țară și ca ministru al marketingului nu pot să nu favorizez acele elemente care pot crea identitatea brandului României.

Și cum orice restricție trebuie să aibă un echivalent în partea de recompensă, dacă îți promovezi afacerea folosind doar Dragobetele statul va subvenționa 20% din cheltuielile tale de promovare până la valoarea de 100.000 de euro pe vehiculele care ne interesează – on-line, TV, radio și print. Bineînțeles că va exista un manual de bune practici. Nu poți să zici că e Dragobete și să pui femei sexy de pe Istockphoto care țin inimioare în mână. Ministerul va avea propria lui librărie foto în care vor exista sute de imagini făcute doar de fotografi români pe baza unor elemente generale de bun simț. Domnișoara ce va fi imaginea campaniei de promovare pentru compania respectivă, va fi îmbrăcată în port popular și nu în lenjerie intimă, va fi sexy rural și nu american. Poveștile și direcțiile creative vor avea limitări ce vor respecta povestea tradițională a Dragobetelui. Păi nu?

Rămâi pe frecvență! Vor urma și alte inițiative legislative. Votează-mă! Pe bune!

Fiți creativi, în fiecare zi!

Foto: http://www.sfexaminer.com