La Sensodyne am înțeles.
Săracele paste de dinți nu au foarte multe opțiuni creative în promovare. Totuși Sensodyne lucrează la alt nivel cu specialiștii testimonialiști. Mă refer la partea de producție efectivă.

Urmăriți mai întâi spotul Fairy:Primul lucru care îmi vine în minte este “De ce sunt lambriuri în spatele doamnei doctor?”. Nu a știut regizorul cum arată un cabinet de Derma? Dacă vrei ca specialistul să aducă plus-încredere, să confirme ȘTIINȚIFIC niște atribute ale produsului atunci creează dom’le contextul optim:

  1. Fă filmarea într-un cabinet care s-a „pută” vizual a curățenie – să fie totul alb  în jurul personajului;
  2. Dă la maxim robinetul cu lumină – Luminița (ăsta e numele doamnei doctor, culmea J)) parcă este într-o debara;
  3. Mini- logistica contextuală: o diplomă pe perete, un aparat de derma în background, un stilou, o pană de scris, o spatulă. Nu a zis nimeni că trebuie să îi pui un stetoscop la gât dar buzunarul de la piept poate fi „populat” cu ceva, nu credeți?
  4. Halatul – probabil că există un cod de culori și la medici cum există și pe șantiere (inginerul are cască de protecție albă, muncitorul roșie, inspectorul galbenă, etc.) – dar parcă la medici are conotație alimentară. Halatul doamnei doctor parcă are iz de cofetar cu galbenul ăla de la guler.

Trecând mai departe, la partea de copy (ce spune Luminița), dacă mă concetrez foarte tare nu înțeleg nimic. Ascultat ca și întreg tot discursul, mă cuprinde o stare de fascinație care îmi înfundă urechile. Deci clar vorbește un doctor cu… vorbe de doctor. Să luam totuși elementele importante:

  • „Studiile de specialitate” – adică „Poți să mă crezi sau nu, pe mine personal, dar să nu îndrăznești să crezi că nu există TONE de analize în spatele afirmațiilor mele;
  • Rezumat: pielea face bubu de la schimbarile de temperatură și produse de curățat – nu zice ce fel de „bubu”. Adică „doda face bubu dacă nu… bibi”.
  • „Activități casnice”, „produse cu conținut SPECIAL” – când nu îmi plăcea ceva la masă, mama îmi spunea că mazărea este SPECIALĂ, un fel de “FERMECATĂ”. Și chiar puneam botu’. Dar asta era acum câțiva zeci de ani. Doamna doctor! Acum sunt mare. Vă rog definiți „SPECIAL”. Nu de alta dar specialul Dvs. poate e normalul altuia.
  • Ok, faza cu produsul în sine – Fairy Dermaprotect;
  • Fairy e „blând cu pielea” mea – îmi place cuvântul. E moale, e simpatic. Ușor ciudată asocierea cu Fairy.

Per general spotul cred că e eficient. Are cost redus și rezolvă problema. Nu o să ia niciun premiu de creativitate dar poate că asta contează mai puțin.
Nu cred că va avea rezultate pe vânzări. Nu mi se pare orientat înspre „cumpără-mă!”. Mai degrabă parcă e un spot pentru utilizatorii curenți ai produsului în formele fără ingredientul SPECIAL (adică pentru cei care folosesc Fairy cu „aromă de mere”). Există și un argument puternic pentru care afirm asta: niciunde în spot nu îmi arată că „Fairy spală vase”.