Îți spuneam ieri despre o postare despre instrumentele pe care le avem la îndemână pentru a sancționa companiile care promovează lucruri neadevărate sau exagerate despre produsele lor. Asta e!
Nu voi vorbi despre ceva nou! Dar, în caz că ai uitat, puterea este la tine.
Brandurile nu sunt produsele sau serviciile de pe TV, brandurile nu sunt companiile care le promovează. Brandurile sunt sentimentele tale despre toate acestea.
Decizia ta, ca de MÂINE să te piși pe el brand care te-a înselat și mințit, DOARE. Afectează decizii strategice corporatiste, oameni din companii își vor pierde, la un moment dat, capul, copii ai unor șefi nu vor mai merge la grădinița privată și soțiile se vor duce din nou la piață cu autobuzul.Tuturor le este frică de TINE. Și nu oricum! Expresia reală este de fapt “se cacă pe ei de frică”. Doar inconștienții și excepțiile se vor pune cu tine, Consumatorul.
Despre ce discutăm defapt:
- Despre Sucul de fructe care spune „Sunt Natural!” când el e chimic pâna în măduva cocianului;
- Despre Pasta de dinți care îți face gura mai curată în 24 de h;
- Despre Deodorantul care te protejează împotriva transpirației 72 de ore; BA NU! 96 de ore;
- Despre Detergentul care scoate petele de iarbă de pe șosețele, chiloțași și maieoașe;
- Despre Șamponul de care sunt mulțumiți 9 din 10 clienți care au suferit de mătreață (în Bretania, eventual);
- Și multe altele.
E la fel ca și în politică. Ba nu! E mai bine ca și în politică, de 1000 de ori. În politică, dacă pui botu’ la „reclama” mincinoasă a viitorului deputat sau senator, trebuie să aștepți 4 ani ca să nu îl mai votezi și să îi spui „Pupă-mă în spate!”
În calitate de client poți să reacționezi aproape la minut.
„Ia să vedem cât de bun e sucul ăsta!”
Gâl –gâl-gâl! Mda! E pișwasser! Daaaaa? M-ai înșelat?
‘tu-ți aprașcăul tău de suc!
Mobil: Alo, Vasile? Să nu îți iei, mă, suc „din-ăla”!
Facebook: Status: Dragi 358 de prieteni, să nu vă luați suc „din-ăla”!
Twitter: @all #romania Cine își ia suc „din-ăla” își va lua și țeapa, tot la promoție!
Ce vreau să spun este că, în acest moment, avem atât de multe canale de transmitere a unui feedback încât, sincer…, te sperie ca și agenție, companie sau persoană care are de a face cu masele (politicieni în special).
Există și „hateri”! Acele persoane care, orice ar fi, trebuie să spună de rău. Dar cantitatea lor e mereu neglijabilă. Nu influențează aproape pe nimeni pentru că cercul lor de anti-conversie e restrâns.
Până și în interiorul unei comunități, on-line sau off-line, trebuie să ai grijă de propriul tău brand personal. Părerea ta valorează/ contează dacă ești cunoscut ca fiind de încredere. Ironia face ca, denunțătorul, să devină denunțat tocmai pentru că nu a fost corect, pentru că a mințit sau a indus în eroare.
„Măi, Ionel, ești prost? Sucul “ăla” e bun! Unde ți-ai lăsat papilele gustative? În șură, la bună-ta!”
Avem instrumentele, avem căile prin care ne putem exprima nemulțumurile. Suntem obligați să o facem! Să o facem însă cu atenție și responsabilitate!
Comenteaza