După problemele cu creditele, cu „scandalurile” și zvonurile de plecare din România, mă așteptam să bagi capul la cutie. Nu știu cum ești ca bancă, nu mă interesează ce produse bancare ai și ce dobânzi sau comisioane percepi de la clienți.

Campania cu „merele din ghivece” nu mi-a plăcut

Era ușor exagerată doar din cauza momentului dificil în care se afla imaginea ta. Când oamenii sunt supărați pe tine, câteodată e bine să le vorbești „în șoaptă”. Nu trebuie să taci sau să nu mai apari la televizor, dar nici să te faci că plouă. Mi-aș fi dorit ca și client potențial (din publicul țintă, vezi Doamne) să aflu mai multe, să înțeleg, fără să caut neaparat vreun comunicat de presă în care poate te-ai explicat. Decât „spotul cu merele” poate ar fi fost interesant o chestie de genul Danone –„ iaurturile noastre nu conțin otrăvuri”. Să faci un clip în care să zici ceva care să anuleze niște „balauri” din jurul tău.

Mi-a plăcut însă, asocierea cu TIFF 2012

Eficientă ca și cost (bănuiesc) și foarte frumos abordată. Am și de comentat pe execuție, dar nu într-un articol de „bravo”.

Foarte frumoasă abordarea de clujeancă (grație copywriteriței de la Graffiti BBDO Three– Cristina Tătar, care a colaborat pe partea de „insightereala” agentia Graffiti BBDO). Ca și instrument de comunicare, e una dintre cele mai bune radiografii de brand de oraș – atenție! privită în ansamblul ei.

Singura chestie „trasă de păr” rău de tot este apelarea Covrigăriei Petru. Perfecte fazele cu Vărzăria, cu Eroilor, cu cofetăria Carpați, cu terasele din Piața Muzeului, ce caută însă Simigeria Petru? Or fi ceva prieteni sau au plătit bani ca să apară, ceea ce ar fi de înțeles. Sper să fie asta și nu o scăpare de logică de asociere.

Foarte frumos și aranjamentul cu covorul roșu din fața locațiilor amintite. Îmi place fontul și ilustrațiile. Îmi place copy-ul. Bravo!

Dacă aș fi Primăria Cluj-Napoca m-aș uita bine la imaginea de mai sus și nu aș mai abera cu Orașul Comoară.

Perspectiva corectă când privești mesajele lui Volksbank nu este să întrebi „Asta înseamnă Clujul?”, ci dacă „Clujenii regăsesc Clujul în mesajele respective?”.

Fiți creativi, în fiecare zi!

 

PS: și videoclipul cu „173 de locuri de vizitat în România” e foarte ok. Se vede așadar mâna „mintea nouă” a agenției.

 

 

Foto: www.iqads.ro