Dragă mamă,

Ce mai faci? Cum mai e la pensie?
Bineînțeles că știu cum ești, doar vorbim în fiecare zi.

Voiam să îți scriu de vreo câțiva ani. Despre ce fac eu, ca și meserie. Am încercat o dată să îi explic tatei dar nu cred că am reușit. Mulți ani, mi-a tot trimis link-uri pe Messenger cu articole din ziare care aveau ca subiect “Se caută informaticieni”.
“Tată! Ți-am spus că nu sunt informatician. Da, lucrez “pe calculator”, dar habar nu am să fac softuri și programe.”  Dacă stau să mă gândesc bine, nu am primit în ultima vreme decât link-uri cu cărți pentru antreprenori de la el. Deci cred că am “evoluat” și în ochii lui.

De fapt, mamă dragă, știu că nu știi exact cu ce mă ocup și deci nici nu sper că vei fi mândră vreodată de mine, de ceea ce fac profesional. Oare știi că nu fur, că nu înșel și că nu mint oamenii pentru bani? Știu că știi, doar tu m-ai crescut și m-ai crescut cinstit (chiar dacă nu e o stare foarte profitabilă), dar nu te încearcă din când în când vreun gând cum că… aș face-o?

Dacă te întreabă vecina ce face fiul cel mic, tu ce îi spui?
Că am firmă? Că fac publicitate?

Nu fac asta mamă! Mă ocup și de asta dar… e ca și cum aș spune că tu faci injecții. Tu ai crescut generații de copii din oraș. I-ai șters la „popou” și i-ai învățat poezii și cum să se joace de-a oamenii. De ce să zică lumea “că faci injecții”? Când tu ai făcut atât de multe, ai construit atâția „7 ani de-acasă” în sufletele atâtor oameni.

Eu sunt foarte mândru de tine, Crăciunico! Recunosc că îmi doresc să fii și tu mândră de mine.

Aș vrea, începând de mâine, să îți scriu din când în când și să încerc să îți explic ce fac. Poate că nu am avut răbdare, poate că nu am avut timp până acum. O să îmi fac timp și o să îți scriu ca pentru tine, o mama “betrână” care se uită pe YouTube să vadă clipuri cu copii drăgălași din Lume.

Te voi învăța ce fac pentru alte firme, ce îmi cer și de ce îmi cer. De ce mă plătesc și de ce mă enervez pe mulți. Am să te învăț să alegi produse mai bune și la fel de ieftine, produse care te respectă și am să îți arăt cum să îi cerți pe cei care își bat joc de banii tăi de pensie. Cum să le “dai în gură” la ăia de la cablu pentru că te țin fără Televizor 3 zile și cum să îți ceri drepturile. Cum să visezi și să cumperi, pe lângă produs și satisfacția dar și mândria de-al consuma.

Ce zici mamă? Ne apucăm de „treabă”?

 

Te pup cu drag,

Dragoș

 

PS: Dania e bine, te pupă și ea.  Samoilă nu te pupă, dar e bine și el și abia așteaptă să vii să îl duci “în excursie”.

 

Foto: http://www.auroracommsblog.com