Întotdeauna m-am întrebat ce ar trebui să facă un cetățean al României ca să nu mai plătească niciun impozit. Să nu plătească din banii lui de salar niciun bănuț. Să nu mai plătesc impozit la casă și nici la mașină, să nu plătesc C.A.S., să nu plătesc impozit la Fondul de Pensii, dar să am o pensie totuși, ș.a.m.d.
Mi se pare normal ca Statul să aibă un astfel de Program pentru Cetățenii care nu doresc să plătească impozit din motive cât se poate de normale: ”Nu vreau!” sau, favoritul meu, ”Nu am chef!”. De ce să nu existe astfel de soluții?
OK, nu vrei să plătești impozite. Ce trebuie să faci să te califici pentru un astfel de statut, de ”Impozit Zero”? Păi, hai să vedem niște Sarcini care să fie ”îndeplinibile” și în folosul Nostru, al Stăpânilor Statului.
1. RECICLAREA – ca să te califici pentru statutul de ”Impozit Zero”, trebuie să:
- Hârtie – 52 kg/ an
- Sticlă – 30 kg/ an
- Plastic – 52 kg/ an
- Aluminiu- 75 kg/ an
Vor exista centre speciale de colectare și un sistem informatic național care va cuantifica toată treaba asta cu Programul Național al ”Impozitului Zero”;
2. VOLUNTARIATUL – trebuie să ajuți 104 ore pe an tot felul de cauze care crezi că ți se potrivesc – să ajuți personalul dintr-un Azil de Bătrâni, să faci parte dintr-o echipă de curățenie a drumurilor publice sau a parcurilor, să ai grijă de copii dintr-un orfelinat, să faci curățenie într-un centru de ecarisaj, etc.;
3. VOTATUL – trebuie să nu ai nicio absență de la vot în ultimii 5 ani– indiferent că e vorba de referendum, alegeri locale, parlamentare sau prezidențiale;
4. POMI – trebuie să ajuți la plantarea a 25 de copăcei, în zonele stabilite de Ministerul Mediului din județul în care faci parte (se va asigura transport și papa pentru ziua respectivă);
5. FĂRĂ DOSAR PENAL – ca și criteriu general valabil;
6. SOLUȚII – Cetățeanul ”Impozit Zero” va trebui să ajute rezolvarea unei Probleme Sociale, pe an, din Registrul Național de Probleme ale Românilor – nu va trebui să investești bani, ci doar să aloci timp în a-ți aduce aportul constructiv. Cu alte cuvinte să stai, să te gândești și să rezolvi o problemă, să votezi o soluție propusă de altcineva, să o susții. Se strâng semnături pentru Nu-Știu-Ce. Dacă crezi în respectiva chestie, ajută să se întâmple.
7. CALAMITĂȚI – în momentul în care Statul decide că în anumite zone se declară Stare de Calamitate sau de Urgență, toți ”Cetățenii Impozit Zero” trebuie să participe la prevenirea sau soluționarea problemelor din cadru I.S.U. – vei fi scutit de la servici atâta timp cât vei participa la acțiuni;
8. GĂZDUIREA DE TURIȘTI – găzduirea unui turist sau a unui cuplu de turiști, pe sistemul Couch Surfing. Va exista un sistem național de distribuire a celor care vor să viziteze România. Pentru 24 de ore îi vei caza pe acești turiști, veți vizita împreună împrejurimile și le vei da de mâncare.
9. TURISM LOCAL – trebuie să îți faci cel puțin o vacanță de un weekend undeva într-un alt județ decât județul în care ai domiciliul. Că te cazezi la rude sau prieteni, nu contează. Ideea e că trebuie să vizitezi un obiectiv local din respectiva zonă: un muzeu, un parc național, o casă memorială, o mănăstire, etc.
10. DONAT SÂNGE și ANALIZE – ca să te califici trebuie să îți faci gratuit, în fiecare an, toate analizele minimale stabilite de Stat, iar dacă te ”califici” trebuie să donezi și una bucată ”doză” de sânge.
Gata. Respectiv, atât!
Totul va fi cuantificat de un soft național care va centraliza ”pe bune” toate activitățile acestea. Cu siguranță anumite chestii se pot și înșela. Românul este expert la treaba cu ”fentatul”. Dar și când ești prins, ești descalificat 10 ani de la Program. În plus, dacă te înscrii în faza de Calificare și nu reușești să te califici, nu este nicio problemă. Dacă înșeli însă, plătești dublu toate impozitele din următorul an.
Fiți creativi, în fiecare zi!
Foto: hedgewitchheart.blogspot.com
Comenteaza