Proiectul bancnotei de 100 de lei a fost o provocare lansată de Liviu Alexa, fratele meu, care voia să vadă și altceva decât logo-uri. Acum câteva luni mă apucasem de acest proiect dar mi s-a părut mult prea complicat de finalizat în câteva ore (cât aloc unui proiect de vis). Și totuși, la o frază de genul „Du-te, mă, că nu ești în stare să faci nicimăcar o bancnotă!” cum reacționezi? Cocoșește. Lasă că îți arăt eu. Adevărul este că fără provocarea lansată, specifică fraților mai mari, mai buni și mai de succes decât frații mai mici (știu că a fost cu drag), poate că aș fi lăsat în sertar ideea de a face ceva.

Rezultatul nu a ieșit rău deloc și se pare că ți-a plăcut mai ales că am primit 660 de share-uri și peste 1000 de vizite în respectiva zi (pentru mine, este un record).

Dar totuși, „oare putem noi ca oameni” (pot să folosesc fraza că doar sunt impresarul domnului Gog – pe bune) să lăsăm trecută cu vederea Provocarea. Păi, nu putem! Adică ce, să întorc obrazul?

Dragă Liviu,

Uite o anti-provocare:

Ce ai face tu, cu un astfel de logo?

Ce trebuie să faci este să dai cumva viață unui proiect (online – e cumpărat domeniul, stai liniștit) astfel încât să păstrezi ideea de „bîz” fie ca buzz, fie ca bîză, fie ca ce vrei tu, dar nu ca și biznis (business) – aia orice prost știe, cred.

Logo-ul nu e nici foarte „funny”, mi-a plăcut albinuța pentru că se „pupă” cu onomatopeea „bîîîzzzzzz”, dar nici foarte sobru – logotype-ul este rotunjor și simpatic fără nicio tentă însă de „scris de mână”.

Așadar fără variante Money sau Forbes pentru Cluj-Napoca, fără City-News-uri „upgradate” (încă nu știu ce e cu CLUJ100%, ai uitat să îmi spui) – ar trebui să fie altceva.

Sunt foarte curios ce iese! Dacă vrei să mă suni să mă înjuri sunt disponibil la telefonul de fix (pe care nu îl am).

Cât timp ai nevoie? Hai că ne grăbim.

Photo: Man at chess board by Stockfresh