E absolut fascinant să observ că nu mă maturizez în sensul acela de a deveni mai serios. Un căcat… (vezi?) de seriozitate. Nu „creștem” mari cum îmi imaginam eu când eram adolescent.

Dar…

Observ că îmi încep să îmi creez o nouă definiție despre ce va fi maturitatea pentru mine. O definiție care are ca elemente cheie chestii din zona: să ai un țel pragmatic profesional, să ai un țel spiritual, să înveți să apreciezi Natura, să ai o activitate fizică constantă care îți face plăcere. Mă abțin să nu fac o listă cu buline. Ador bulinele. Revenind la definiție, pe partea profesională, să nu încerc să le fac pe toate, să știi să îți alegi colaboratorii și să fim drastic în a nu începe o colaborare dacă observi și o fărâmă de „nealiniere”.

La toate astea îmi revin în minte ca extrem de valoroase principii simple (hai să fac totuși niște buline):

  • să faci doar bine, deloc rău – ghidat de instinct
  • să nu minți dar nici să spui tot Adevărul de dragul ne-mințitului – e absolut inutil și faci mai mult rău decât bine (vezi prima bulină care e „cea mai” sfântă)
  • să nu furi dar să îți aduci aminte că există zone „gri” în care dacă nu profiți nu vei evolua așa cum ar trebui – David, îi zice „furt civilizat” – când furi ca să te aperi

Asta cu furatul civilizat vine dintr-o poveste cu Barbosa care amenință că va fura tot Sushi-ul din Nava Amiral 28, vestită pentru depozitul unic de sushi făcut de vestitul sushier Tamagayochi (fuck me). Și, ca să se apere, Consiliul de Securitate condus de General One împreună cu Elon Musk, BatMan, Andreea, McKane, Frankie, Rocky, Harry Potter și (mai nou) Vulpea Nopții decid să fure de la Barbosa banii din buncăr pentru că va face rele cu ei.

Notă importantă: a nu se confunda Vulpea Nopții (pe care am furat-o, vezi?, de la Ocean 12) cu Vulpea Dimineții care e un zăpăcit imitator.

Vedeți unde mi s-a redirecționat puterea creativă? În poveștile pentru David – de unde putere să mai scrii și blog. De aici vine și pauza de 5 ani.

Pe de altă parte, am decis că „maturitate” e un cuvânt tâmpit borșit și cretinizat de adulții crescuți altădată. Aceiași adulți din zona cu „să fii la casa ta”, „oare ce zice Lumea” și alte tâmpenii.

Printre toate gândurile legate de Definirea Omului care are Viață Bună un gând tot revin, din ce în ce mai puternic de fiecare dată: constanța. Să rămâi pe idee, să o faci încet, să continui să o faci.

Am început să caut la oamenii cu care interacționez exact chestia asta: „Ce lucru ai făcut constant în ultimii ani? De ce nu îl mai faci sau cum ai puterea să îl mai faci chiar dacă nu e profitabil?”

Asta e încă o super putere pe care vreau să o am… când am să cresc mare: să fiu constant cu proiectele mele.