Când mergeam în excursii, mama îmi punea merinde ca să nu mă prindă drumul lung nepregătit. Și pe Cristian Gog îl așteaptă un drum lung, indiferent de ce se întâmplă la Românii au Talent. Cadoul meu, dacă e să îl vrea, este un loGOG – adică un nou logo pentru el.
Deși am discutat cu el în treacăt despre treaba asta, habar nu are că am făcut ceva. Culmea este că i-am arătat o schiță acum câteva zile și mi s-a părut că nu îi place. O schiță oribilă, ce-i drept, a cărei rezultat final îl vezi mai jos. Așadar e doar încă un proiect din vis, făcut cu drag pentru un om pe care nu îl știu decât de puțin timp (de la ultimul eveniment TVdece), dar care m-a impresionat prin multe chestii fără niciun fel de legătură cu Mentalismul (nu are rost să le înșir aici).
În primul rând, am vrut să desenez o identitate vizuală care să încerce să oglindească sentimentul acela de „piele de găină” pe care ți-l transmite Cristian Gog în timpul spectacolelor lui. Un fel de frică că ar putea fi ireal, de neînțelegere sufocantă din capitolul „cum naiba a făcut aia”, de ciudățenie fantasmagorică.
În al doilea rând am urmărit ideea de mască, de element care îți schimbă înfățișarea sufletului și te lasă să zbori cu gândul peste mări de neînțelegere. În aceeași direcție, dacă te uiți la logo ai senzația că te privește, că îți vede sufletul.
M-am concentrat pe ideea de „GOG” atât în logo cât și în sloganul „fantasmagog” (n.r. – de la fantasmagoric = ireal, fantastic) pentru că mi se pare normal să existe o diferențiere între Cristian Gog și Mentalistul Gog. Am vrut inițial să introduc si sintagma „Cristian”, dar m-am răzgândit repede.
Mai sunt tot felul de simboluri integrate (ochiul minții, spirala, etc.) dar nu te plictisesc cu ele.
Mult succes Cristian! Hai Gog!
Fiți creativi, în fiecare zi!
P.S.: O să vă spun dacă îi place. Poate se transformă din Proiect din Vis în Proiect din Realitate. Dacă nu, oricum e bine. Câți designeri de identități au ocazia să facă un logo pentru un artist iluzionist?
Comenteaza