Ce vis frumos, dom’le! Nu mă refer la rezultatul visului, ci la oportunitatea de a lucra pentru un client cu produse naturiste.
Când am visat despre Plafar am visat despre producătorul de siropuri și ceaiuri (primul de la dreapta la stânga). Apoi am făcut legătura și cu magazinul naturist din mall-uri. Nu știu neaparat cum de împart aceiași marcă, dacă au vreo legătură sau e doar o coincidență de nume. Nu contează. Important este că am visat un alt logo care e valabil pentru ambele entități.
În cazul primei sigle, lucrurile nu stau rău ca și anatomie de logo. Este totuși o sigla pretențioasă și destul de obtuză pentru că fundalul compus din iarbă nu ai cum să îl muți. Sloganul este cam îngrămădit, dar nu pot să zic că nu îmi place simplitatea lui. E chiar ok, deși dacă nu ești atent are un mic iz de „outdated” (un pic expirat).
În ceea ce privește cea de-a doua siglă, cea cu mărul, sunt îndrăgostit de atmosfera din magazine mai mult decât sigla. Adică să mă ierte oricine a făcut sigla, dar… Gill Sans? Atât s-a putut? Gill Sans. Mă refer la fontul cu care este scris sintagma „plafar”. Gill Sans este un font foarte OK, dar foarte „folosit”, în sensul de uzat. Este un fel de Times New Roman-ul designerilor, alături de multe alte fonturi la modă acum 10 – 20 de ani. Și eu am fonturi favorite, dar le îngrop la un moment dat. Simbolul grafic cu mărul e simpatic, îmi place cromatica, îmi place simplitatea lui. Nu înțeleg mesajul cu mărul și cu margareta desenată pe el. E natural, sunt de acord. Mă poate contrazice cineva însă când îmi imaginez un măr de lemn vopsit cu forme câmpenești? Frunzulița aia putea să arate altcumva. Atât de tare duce vizual la sigla Apple încât mă sperie.
Hai să trecem la Vis. Pe scurt, „dragoste de Natură”. Mi s-a năzărit de data asta să fac ceva aproape de „glossy-glossy”. Pornind de la slogan, logo-ul a fost oarecum „frunză la ureche”. M-am folosit de inimă (clasic) și de o jumătate de inimă ca să îmi „desenez” Natura sau elementul „din Natură”. Îmi place frunza ca și idee – simplă, puternică, esențială.
Mi-a plăcut idee de Viață Dublă – inima și frunza, ambele sunt simboluri ale vieții. Mai mult, pentru că inima e și iubire am creat acum contextul în care să se păstreze dualitatea asta metaforică. În ansamblul creat și frunza este iubire, o iubire de Natură. La slogan, e frumoasă (zic eu) și partea de dublu sens: dragoste cu originea în Natură și dragostea de Mamă Natură.
Amplasarea simbolului grafic este una firească, nu? Unde este inima în mod normal? În partea stângă. Și în varianta pe orizontală și în cea pe verticală se respectă acest mic detaliu. Am profitat în varianta portrait de spațiul lăsat de „far”. Păi, nu?
Și eu am folosit un font de bază, dar să mă ierte colegii cu Gill Sans, am stat pe el – l-am corectat, l-am alterat, l-am făcut să mi se pupe cu sintagma de „Plafar” cât am știut eu de bine: baza de la P nu se pupa cu linia superioară a buclei de la „a”-uri, am modificat „a”-urile să se pupe cu linuța de la „f”, fontul original avea niște serife ciudate – le-am șters, mai puțit apendicele de la „r” care l-am folosit să îmbrățișez puțin al doilea „a”, spațiile dintre litere corectate, ș.a. „The usual”.
Fiți creativi, în fiecare zi!
Photo: Vitality tea by Stockfresh
Comenteaza