Bănuiesc că toată lumea știe ce face SMS advertisingul – transmiterea de mesaje publicitare pe mobil, prin intermediul SMS-ului (Short Message Service). Mă gândeam zilele trecute cum ar arăta o variantă optimizată/ modernizată a acestui vehicul de promovare.

„SMS BOMB” (bomba de SMS-uri)

Imaginează-ți să ai posibilitatea tehnică să trimiți SMS-uri direcționate geografic către un grup de oameni care participă la un concert pe un stadion! Chiar dacă nu ai numerele de telefon ale persoanelor adunate într-un singur loc, ci doar pe bază de geolocație. Sunt aproape sigur că se pot capta semnalele GSM (sau alte semnale) emise de telefoanele mobile. Dacă se pot asculta telefoanele închise, care nu se află activate într-un dialog, de ce nu s-ar putea cumva, habar nu am cum, emite și în sens invers mesaje tip SMS?

Vreau să fiu astfel „spamat”?

Din acest motiv, făceam referire la un spațiu relativ comercial creat și finit geografic. În cadrul participării la un concert, în baza unui contract agreat la cumpărarea biletului se pot crea mesaje care să fie „Win-Win”. Nu mă refer la SMS-uri clasice de genul „Toyota a lansat noua mașină Hibrid. Cumpăr-o din reprezentanțele autorizate!”. Aș face o serie de mesaje mai „potrivite” contextului:

  • „Ai biletul XF345? Ai câștigat premiul pus în joc de către organizatori. Vino la intrarea Z1 să intri  în posesia premiului? Nu uita să aduci și biletul!”
  • „Mulțumim că ai venit la concert! Cum te simți? Care e feedback-ul tău?”
  • „Dacă îți este foame, punctele de vânzare cu mâncare sunt pe partea dreaptă a scenei!”
  • „Pe cine vrei să vezi data viitoare în concert?”
  • „Știi cine este sponsorul oficial al evenimentului? Dacă răspunzi corect poți câștiga un tur VIP în culise, imediat după concert!”

Ca și costuri, pentru un concert la care participă 20.000 de oameni, pentru 5 mesaje trimise în timpul concertului costurile sunt de maximum 1500 de euro (am plusat un pic pentru că tehnologia „neinventată” e mai scumpă).

Ca și organizator, eu aș da acești bani fără să clipesc. Poate există tehnologia. Dacă da, ar fi interesat de folosit și în România. Dacă nu există, cel/ cea care o inventează să îmi dea și mie un SMS cu oferta.

Fiți creativi, în fiecare zi!

Photo: Smart phone with speech bubbles by Stockfresh