Cu toții am observat că moda Social Media-ului și a prezenței on-line ne-a fermecat. De la fabrica de Tencuieli și Pavaje până la Baruri, Cofetării și Restaurante toți suntem prizionerii voluntari ai acestui univers virtual. Nu e rău deloc. E suficient însă?
Nu este niciun miraj, nicio țeapă – on-line-ul este ieftin. Sunt de-acord că ai motive să crezi asta. Pentru români e foarte important elementul financiar și poate de aceea există acum un trend în continuă creștere ce favorizează investițiile în on-line. E important însă să ne aducem mereu aminte că sintagma corectă este on-line-ul poate fi ieftin. O mică diferență de nuanță, care face toți banii până la scump.
Nu voi porni o serie de paralele între:
- Ce înseamnă un site de 250 de euro și unul de 8500 de euro:
- Ce înseamnă să plătești un om cu experiență în social media sau să trasezi o sarcină similară către doamna secretară;
- Ce înseamnă cu adevărat adminstrare SEM și nu doar o campanie de Google Adwords făcută în timpul liber o dată pe lună;
- ș.a.
Vreau să discut cu tine însă, despre partea de investiție ce ar trebui să aibă loc după ce faci ce știi, cum vrei, cum poți bucata de „on-line”. De exemplu, un restaurant face o treabă foarte bună pe Facebook, are un site curățel, actualizat și cu informațiile de care ai nevoie ca să te convingă să „îl încerci”. Omul care se află într-o asemenea situație va trebui inevitabil să ia legătura cu acel restaurant în mod „off-line”. Logic, nu?
Cum va găsi această persoană lucrurile în realitate, în momentul în care îți va păși pragul? Chelnerii vor fi la fel de amabil ca persoana care i-a răspuns pe Twitter? Vor zâmbi așa cum o fac oamenii din pozele de pe site , cumpărate ce-i drept de pe Dreamstime? Ce gust va avea mâncarea? Cât de curate sunt farfuriile? Etc.
Întrebarea de bază este:
Ești pregătit să îți respecți promsiunile din on-line în off-line?
On-line-ul poate fi un mijloc extrem de ieftin care să îți permită să îți creezi oportunități. Majoritatea firmelor, au nevoie să fie cel puțin la fel de bine pregătite în off-line pentru a putea transforma aceste intenții pozitive în cumpărare efectivă. Dacă nu… ei bine, atunci on-line-ul companiei e o simplă apă de ploaie.
Soluțiile și posibilitățile în legătură cu pregătirea instrumentelor din off-line care să se „pupe” cu cele din on-line sunt foarte multe. Nu le vom discuta aici și nu doar într-o singură postare. Te rog însă să ai în vedere cele scrise, să te gândești bine și, într-un final, dacă crezi de cuviință, să te scuturi de impresia că „mica” ta investiție în on-line te face „investitor” în promovare și, prin urmare, de-acum încolo poți să stai liniștit să aștepți să curgă banii.
Fiți creativi, în fiecare zi!
Foto: http://www.livegreenclean.com
Comenteaza